Share on Facebook   Tweet   Share on Google+   Share on LinkedIn

logo kaspev
KASPEV - Klaster socijalnog preduzetništva Vojvodine
CASPEV -The Custer of social entrepreneurship in Vojvodina

DES doo

Adresa: Ćirila i Metodija 21
Grad: Novi Sad
Država : Srbija
Те
lefon: 021/466-588,021/479-0073
Faks: 021/479-0073
mail: office@echons.org.rs
Web sajt:
www.echons.org.rs

Ekumenska humanitarna organizacija pored prepoznatljivih obuka i radionica koje sprovode u okviru svoje delatnosti duži niz godina, a prvenstveno namenjenih individualnom osnaživanju osoba iz marginalizovanih kategorija, odnedavno je pokrenula i EHO krojačku radionicu.

U svrhu zadovoljenja originalnih esteskih modnih potreba žena u Srbiji i regionu, u okviru EHO pokrenut je novi projekat kao pred-faza socijalnog preduzeće „EHO krojačka radionica“ koje će izrađivati nove unikatne i kvalitetne odevne predmete za žene hrabrog i originalnog modnog ukusa. Šiju se od prikupljene garderobe donirane od fizičkih i pravnih lica iz zemlje i inostranstva.

Na projektu su angažovane pretežno žene iz marginalizovanih grupa (OSI,  starije od 50 g.) s namerom da se unapredi njihov ekonomski položaj, obezbedi nezavisnost i jača njihovo samovrednovanje i socijalna komunikacija. Očekivani benefiti su takođe i unapređenje i očuvanje životne sredine i sprečavanje daljeg zagađivanja, poboljšanje socio-ekonomskog položaja teže zapošljivih osoba, jačanje kohezije i pripadnosti zajednici, te promocija fer proizvodnje i trgovine. Projekat finansira Evropska unija preko Caritasa Srbije i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije.